Eftersom {Helldivers II} för närvarande gör stor succé på Steam har många Halo-fans undrat varför 343 Industries aldrig utvecklade något liknande med ODST, eftersom Helldivers är mycket lika Helljumpers ( informellt namn på ODST) i både hur de ser ut och fungerar.

Tja… det visar sig att 343 inte ville ha det. Före detta medarbetare från studion har avslöjat att ett spel med ett koncept nästan exakt som Helldivers II lades fram, men i slutändan avvisades av okända skäl. Detta fick en annan före detta 343-utvecklare, Kevin Schmitt, att via X förklara hur svårt det är att förverkliga projekt:

"We must have pitched 20-30 game ideas over the 12 years I was there that would have totally worked in the Halo universe. Many SP & MP ODST themed ones. Some galaxy-spanning, some more intimate…and one that was really dark. lol."

Så om du någonsin har undrat varför det inte finns några Halo Mega Bloks-spel, The Flood-skräcktitlar, Halo-äventyr i tredje person, ODST-actionfester med 100 vs 100 spelare, Spartan battle royales och något {Helldivers}-inspirerat – verkar svaret vara att det har föreslagits, men att 343 Industries inte trodde på idén.

Istället har de främst fokuserat på ganska klassiska Halo med {Halo 4}, {Halo 5: Guardians} och {Halo Infinite}. Även om det är riktigt bra spel, känns det fortfarande som ett enormt slöseri med potential att inte utforska Halo-universumet på ett bättre sätt. Ironiskt nog, när de väl försökt sig på något annat, som med {Halo Wars}, har resultatet blivit riktigt bra, vilket dessvärre ändå inte sporrat studion att fortsätta investera i nya idéer.

<social>https://twitter.com/kevindschmitt/status/1759296817689395286</social>
<bild>Helldivers? Nope, de snarlika Helljumpers från Halo-serien, som hade kunnat få ett eget äventyr för länge sedan.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *