Mega Drive var den första framgångsrika 16 bitars-konsolen, vilket i slutändan ledde till att Nintendo övergav NES för att släppa Super Nintendo. Men trots Segas mycket goda relation med Capcom fick Mega Drive aldrig någon Final Fight-version (det kom en till Sega CD några år senare), medan det var en stor succé till Super Nintendo.

Åtminstone var det så i 35 år. Mega Drive-utvecklaren Mauro Xavier arbetar nämligen för närvarande på något som han kallar Mega Final Fight, som är just det, en Mega Drive-version av detta klassiska beat ’em up. Och nu verkar det som att han kan få Capcoms välsignelse och därmed göra det till en officiell version.

Han skriver på X att han "currently awaiting a response from a distributor to make FFMD an official game authorized by Capcom". Och uppenbarligen är detta ett stort företag eftersom han tillägger att "this distributor is big enough to try to convince Capcom. We just have to wait."

Vi antar att det finns en hygglig chans att detta i slutändan kan resultera i en fysisk utgåva om Capcom faktiskt godkänner Mega Final Fight, vilket innebär att det kan bli ett riktigt samlarobjekt. Låt oss hålla tummarna för att det händer.

<bild>Håll ut Haggar, snart händer det…</bild>

Tack TimeExtension

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *