Severus Snape är i särklass en av de mest minnesvärda karaktärerna från Rowlings berättelse om Harry Potter. Men trots sin komplexitet är det hans nog hans bistra anlete och bestämdhet som han blivit mest ihågkommen för.

Drag som skådespelaren Alan Rickman porträtterade med grym fingertoppskänsla under inspelningen av filmerna, och som erkänt att han gick helt in i rollen för att göra karaktären rättvisa.

Hans hängivenhet till arbetet gav också de andra skådespelarna ett minst sagt minnesvärt intryck, och i en intervju har Radcliffe som bekant axlade rollen som Harry berättat om hur rädd han var för Rickman.

"I was so intimidated by Alan Rickman. How can you not be by that voice?

Faktum var att Radcliffe stundtals var övertygad om att Rickman faktiskt ogillade honom på riktigt.

"Even hearing that voice you forget quite how low it was until it echoes through you. I was so intimidated by him for the first three movies. I was terrified by him and was like, ’This guy hates me.’ Somewhere along the lines he saw that I really wanted to do this and work at it."

Nu var förvisso Radcliffe och många av hans andra vapendragare väldigt unga när de första filmerna spelades in, så att Rickman och Snape upplevdes som skrämmande är kanske inte speciellt förvånande.

Blev du också skrämd av Snape när du var ung?

<social>https://www.youtube.com/watch?v=OYJ7W0mJZUA</social>

Källan

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *