Under inspelningen av Rust så sköt Alec Baldwin skarpt med en pistol som skulle varit laddad med lösa skott, han träffade då filmfotografen Halyna Hutchings som avled av skadorna. Även regissören Joel Souza skadades men överlevde.

Nu står det klart efter en del turer kring fallet att Alec Baldwin kommer att åtalas för vållande till annans död. Detta då det nu anses finnas tillräckligt med bevis emot honom efter att en åklagare i New Mexico presenterat fallet för en åtalsjury som därefter tog beslut om att åtala skådespelaren. Baldwin själv har hela tiden frånsagt sig ansvaret och hävdar att han vid tillfället drog tillbaka hanen men aldrig tryckte på avtryckaren. Det motsägs dock av den kriminaltekniska undersökningen som menar att vapnet inte alls skulle kunna avfyras utan att man trycker ner avtryckaren.

Även den för rekvisitan ansvariga Hannah Gutierrez Reed åtalades för just vållande till annans död för ett år sedan och den rättegången väntas påbörjas i februari, även hon nekar till brott. Skulle Baldwin och Gutierrez Reed fällas för vållande till annans död så riskerar dem fängelse i minst 12 månader plus böter och andra kostnader.

Tror du Alec Baldwin kommer att fällas för dråp?

<bild>Alec Baldwin risker att hamna i fängelse.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar