Vi hade förväntat oss att AMD skulle göra något för att kontra lanseringen av Nvidias Super-seriekort (vilka vanligtvis ger bättre pris i förhållande till prestanda), och så tycks det bli. AMD avslöjar nämligen stora prissänkningar på utvalda modeller, vilka dessutom inkluderar spelet {Avatar: Frontiers of Pandora}.

Dessa prissänkningar motsvarar ungefär 25% på både 7900XTX och 7900XT. Detta gör att även det bästa AMD-kortet kommer kosta runt €1000 (drygt 11 000 kronor), och XT-versionen kostar strax över €900. Även om det inte gäller alla märken och modeller, verkar det täcka giganter som Asus, Gigabyte, Asrock, MSI och Sapphire.

Dessa prissänkningar kommer precis i mitten av Nvidias uppdateringscykler, med RTX 4070TI Super nästa vecka, och RTX 4080 Super veckan efter – men även med reducerade Super-priser är Nvidias alternativ betydligt dyrare än 7900XTX, som spöar sina Nvidia-konkurrenter prestandamässigt.

Det ser kort sagt ut som att vi konsumenter är vinnare för en gångs skull, så om du går i tankar om att uppgradera din spel-PC, så passa på nu.

<bild>AMD erbjuder lägre prislappar men högre prestanda än Nvidia. En bra combo.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar