Det var en sedvanligt peppig Tim Cook som tog till scenen tidigare idag och fylld av sprudlande superlativ presenterade vad som beskrevs som den största dagen för Ipad sedan introduktionen. För precis som väntat var fokus för eventet primärt på de nya modellerna av världens mest sålda surfplatta.

Två nya versioner presenterades. Ipad Pro med sin ljusstarka OLED-skärm och ett sprillans nytt M4-chip under huven som sägs prestera 50 procent bättre CPU än föregående Ipad Pro som bekant använde sig av M2-chippet. Den nya tillverkningsprocessen av chipet har dessutom gjort detta till den tunnaste Ipad-modellen hittills, endast 5,1 mm.

Nya Ipad Pro kommer även med en huvudkamera på 12 MP, en Lidar-sensor och Face ID på framsidan som denna gång flyttats till surfplattans långsida. Prislappen har dessvärre också fått sig en bump och 11-tums modellen börjar på 14 495 kronor medans den större på 13 tum kommer att kosta 18 995 kronor. Färgerna som erbjuds är silver och rymdsvart.

<bild></bild>

Vid sidan av den upphaussade Pro-modellen så avtäckts även nya Air, som denna gång (precis som ryktena antydde) kommer att erbjudas i två storlekar, precis som sin storebror – 11 och 13 tum. Även här har man flyttat den framåtriktade kameran till långsidan och de nya Air kommer bestyckade med M2-generationen av chip, med upp till 50 procent bättre prestanda än föregående modell.

Färgerna som finns att välja på är rymdgrå, blå, lila samt något man kallar stjärnglans. Priset börjar på 8495 kronor för den mindre 11 tum stora modellen och vill man ha den nya 13-tummaren kommer priset vara 11 495 kronor.

Är du sugen på att skaffa någon av de nya Ipad-modellerna?

<bild></bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *