Ett av de spel som visades upp under torsdagskvällen var Obsidian Entertainments ({Fallout: New Vegas}, {The Outer Worlds}) kommande {Avowed}, vilket ska släppas senare i år till både PC och Xbox Series S/X.

Vi fick se en rejäl presentation av vad som komma skall, där vi får axla rollen som ett sändebud från Aedyr-imperiet som just anlänt till regionen Living Lands. Det som väntar oss är en fantasy-saga med flera svåra beslut att fatta, där ett sådant visades i videon, där en soldat på flykt påträffas. Beroende på vad du väljer kan du se fram emot en berättelse som utvecklar sig helt olika.

Obsidian är även väldigt stolta över sitt actionbetonade stridsystem som verkar vara synnerligen flexibelt, med möjligheten att spara olika loadouts som du sedan kan växla med även under pågående strid. Det kan till exempel vara sköld tillsammans med en flintlåspistol, två yxor, en pilbåge eller till och med två trollstavar för att använda olika sorters magi samtidigt. I videon visades hur du kan frysa ner en fiende och sedan krossa isblocket med ett svärd. Möjligheterna verkar alltså både intressanta och goda.

Vi utlovas även en intressant miljövariation där det bland annat nämndes grönskande skogar, karga öknar, skövlade ödemarker, vulkaniska omgivningar och mycket mer därtill.

Du kan kika på den nästan åtta minuter långa presentationen härunder tillsammans med några screenshots. Det vankas även fler detaljer om spelet i Xbox Podcast nu på måndag där Obsidian ska medverka.

<video>
<bild>Detta är motivet som ska användas till Avoweds omslag.</bild><bild></bild><bild>Avowed ingår med Game Pass från dag ett.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar