Nyligen kom nyheten om att Danny Boyle planerar ännu en uppföljare till 28 Dagar Senare men att något filmbolag ännu inte har plockat upp projektet. Nu har Sony Pictures gått ut med att de kommer att distribuera 28 Years Later men det är inte det enda som har hänt sedan vi publicerade nyheten.

I samband med att Sony bekräftade sina filmrättigheter så bekräftade även Cillian Murphy att han återvänder till filmserien, som exekutiv producent. Huruvida han också dyker upp i en roll eller ej är än så länge okänt men det är väl inte helt omöjligt. Uppföljaren kommer i alla fall att göras i två delar och man öppnar också upp möjligheten till en trilogi.

Ytterst få detaljer är förstås officiella i detta tidiga stadie men klart är att Boyle regisserar åtminstone den första delen och att Alex Garland skriver manus till samtliga projekt, som har kommer att ha en budget på runt 600 miljoner kronor styck och det rimmar väl med Garlands tidigare uttalande om att han vill göra något storslaget:

"I have got a really cool idea for it, but it’s a much bigger movie, and one of the things about 28 Days Later is that it was small and punk and this idea is less small and punk. But me and Danny speak about it. Every couple of years it will come up, or going, ’Do you want to do that?’ and then for some reason it never happens."

Inga premiärdatum eller eventuella streamingplattformar har meddelats i skrivande stund.

<bild>Conny självantände direkt när Cillian snodde det nya Duplot och sprang iväg med påsen.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar