Helldivers II exploderade under helgen och det av goda skäl, då det plötsligt avslöjades att spelare i över hundra länder/regioner inte längre skulle få tillgång till spelet efter ett påtvingat PSN-krav för PC-användare. Detta beslut har sedan dess upphävts, men vid den tidpunkten orsakade det en enorm PR-katastrof.

Den katastrofen stöddes till och med av vissa medlemmar hos Arrowhead, vilket inkluderade community manager Spitz, som uppmanade spelarna att protestera på recensionssida. Många hos Arrowhead delade som sagt spelarnas frustrationer, men eftersom hans händer var bakbundna då Sony i slutändan bestämde allt, var att berätta för spelarna vart de skulle gå och ventilera sin ilska allt han kunde göra.

Spitz har till synes blivit avskedad på grund av denna åtgärd. På Discord (via GamesRadar) förklarar Spitz att han inte längre arbetar hos Arrowhead, och att beslutet att lämna inte var frivilligt.:

"Generally it’s not a good idea to tell people to refund and leave negative reviews when you’re a community manager. I appreciate all the support and I appreciate even more that everyone can play the game again without restrictions. I knew I was taking a risk with what I said about refunding and changing reviews. I stand by it. It was my job to represent the community, that’s what I did."

Helldivers II-spelarna vann kriget, men de förlorade en god vän i Spitz på vägen, dessvärre.

<bild>Var det rätt att sparka community manager Spitz?</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *