Om du är ett fan av indiespel följer du säkert Day of the Devs med stort intresse. Sedan den första sändningen 2012 har evenemanget, som drivs av iam8bit och Double Fine, varit en inkörsport för gamers till några av de bästa spelen indiescenen har att erbjuda. En sak du kanske inte visste är att det faktiskt är ett altruistiskt initiativ som inte tar betalt av studios för marknadsföring eller speluppvisningar, och nu ska Day of the Devs bli ännu mer transparent kring detta.

Day of the Devs har nämligen beslutat att registrera sig som en ideell organisation och utan inblandning från Tim Schafers Double Fine (som ju sedan många år är en del av Xbox Game Studios). På detta sätt vill organisationen se till att den fortsätter vara helt plattformsneutral. Day of the Devs ska starta en donationskampanj med målet att samla in 500 000 dollar för att genomföra tre evenemang i år: Day of the Devs: San Francisco i mars (ett fysiskt evenemang), det traditionella och virtuella Day of the Devs: Summer Game Fest Edition i juni och hybridevenemanget Day of the Devs: The Game Awards Edition i december.

Om du vill veta mer om denna satsning och framtiden för Day of the Devs – eller rent av vill samarbeta med dem – kan du läsa mer om dem på den officiella hemsidan.

<bild>Ett numera helt fristående event.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar