Dune: Part Two går upp på biograferna om mindre än en månad den 1:a mars och förväntningarna från publik såväl som kritiker är minst sagt höga. Faktum är att det råder sådan hype kring filmen att originalet från 1984 nu körs på vita duken igen på vissa utvalda biografer i USA för att fira att den nu är hela 40 år gammal.

Samtidigt får vi också lite hintar om hur framtiden för filmserien kan tänkas se ut, det står redan nu ganska klart att Denis Villeneuve också kommer att filma Dune Messiah som är den andra boken i serien. Därefter verkar det dock som att han är redo att gå vidare med andra projekt. Det i sig är inte så förvånande då han tidigare antytt att han inte är värst sugen på att fastna i en filmserie. Han har kopplats ihop med ett flertal andra filmer så som det historiska dramat om Cleopatra samt en filmatisering av Rendezvous with Rama av Arthur C. Clarke.

Det är förstås inte otänkbart att han ändrar sig ifall Dune: Part Two blir en braksuccé på alla fronter, men just nu så verkar han åtminstone rätt bestämd med att inte göra fler än tre filmer.

<bild>Tre filmer i Dune-serien får av allt att döma räcka för Denis.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar