I samband med att Amazons suveräna Fallout-serie hade premiär förra månaden sköt intresset för spelen i höjden, något vi rapporterat om flera gånger – vilket nu lett till en imponerande milstolpe.

Det officiella Instagram-kontot för Fallout meddelar nu nämligen att tillräckligt många nya Vault Dwellers tillkommit för att {Fallout 76} ska ha nått milstolpen 20 miljoner spelare. Via en Variety-artikel avslöjas även att intresset för spelen ökat med halvt ofattbara 600%, något som lett till att det nu är runt fem miljoner personer som spelar Fallout – varje dag.

Bethesda-veteranen och Fallout-gurun Todd Howard (som även var exekutiv producent för TV-serien) kommenterar detta och berättar att han aldrig varit med om något liknande:

"Depending on the ’Fallout’ game, you’re looking at a 4-6x increase in daily players, which is beyond anything I’ve ever seen in my 30 years of doing this."

Imponerande och välförtjänt. Säsong två av TV-serien är redan bekräftad så vi förmodar att det höga intresset för Fallout kommer hänga med länge än, trots att det inte verkar vara något spel på väg under överskådlig tid.

<social>https://www.instagram.com/p/C7mVh5_uiGl/</social>

<bild>Förstora bilden genom att klicka på den, den är fylld med härliga detaljer.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *