Med all uppmärksamhet som Fallout fått på sistone – inte minst tack vare Playstation 5/Xbox Series S/X-utgåvorna av {Fallout 4}, nytt innehåll till {Fallout 76} samt framför allt framgången med TV-serien på Prime Video – kunde man tro att Microsoft och Bethesda ville passa på att slå mynt av det medan det är extra hett. Men Todd Howard har redan sagt att han inte vill påskynda {Fallout 5} för mycket, och nu utesluter han även en återgång till seriens ursprung.

Bethesda-veteranen gav en intervju hos MrMattyPlays Youtube-kanal nyligen, där han slår fast att det inte blir tal om några remasters eller reboots av de två första Fallout-spelen, utvecklade av Black Isle Studios (där många av de nuvarande Obsidian-utvecklarna kommer ifrån).

Howard säger istället att de kommer fortsätta att stödja titlarna med underhåll för att de ska förbli spelbara till PC och tillgängliga för alla, men att fokus ligger på framtiden:

"As far as beyond that, we’ve talked about it but our priorities in terms of ’hey, let’s go do dev work and make certain things work’, they haven’t been in those areas. So, again, priority is ’hey, can people load it up and play it’."

Om inga enorma överraskningar kommer från Xbox Games Studios, ser det ut som att vi får fortsätta att utforska ödemarken i Fallout 4 och Fallout 76 (som nyligen utökats med Skyline Valley DLC) även under nästkommande år.

<bild>Vill du har en fräsch version av det allra första Fallout? Det kan du tydligen glömma.</bild>

Tack VGC

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *