Shogun har inte bara varit en av de bästa serierna på länge, utan det är även en fantastisk tolkning av James Clavells klassiska historiska roman från 1975. I tio avsnitt berättar serien historien om John Blackthornes resa och hans ankomst till Japan mitt i en politisk kris som hotar att kasta regionen in i inbördeskrig. Blackthorne har inget annat val än att ansluta sig till Yoshi Toranagas (Hiroyuki Sanada) sida och bli indragen i intrigerna hos de krigsherrar som tävlar om titeln Shogun, den militära ledaren och härskaren över hela landet.

Produktionen har varit både respektfull mot romanens material och japansk tradition och kultur, och det slutade med praktsuccé. The Hollywood Reporter rapporterar nu att Shogun är den mest sedda serien någonsin på FX . och har även de glada nyheterna att den kommer fortsätta i ytterligare två säsonger. Det verkar därmed som att planerna på att hålla sig till en fristående säsong officiellt är slopade, och Sanada själv är nöjd med beslutet att fortsätta utforska denna historiska samurajfiktion.

För närvarande vet vi bara att säsong två och tre som sagt är på gång, att det blir en helt ny berättelse och att den återigen kommer ha Sanada i huvudrollen samt produceras av Miccaella Clavell, dotter till James Clavell och tidigare känd för sin roll som skådespelerska i Octopussy.

Ser du fram emot mer Shogun?

<bild>Nu skålar vi i sake hörni… Kanpai!</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *