Media Molecules titel {Dreams} marknadsfördes som ett spel där man kunde förverkliga sina drömmar som spelutvecklare. Det hade så kraftfulla verktyg att dess community skapade alla möjliga kreationer i alla möjliga genrer.

Men det visade sig att inte tillräckligt många var intresserade av att skapa sina egna spel till Playstation 4, och förra året meddelades att stödet för Dreams skulle upphöra – varpå Media Molecules grundare Mark Healey lämnade studion. Men det visar sig att Dreams kunde ha levt vidare, sedan den vanligtvis mycket pålitliga insidern Lance McDonald i en nu raderad Twitch-video avslöjade att spelet faktiskt skulle komma till både PC och Playstation 5, komplett med ray tracing och stöd för mus/tangentbord.

Och det blir värre, för enligt McDonald var Dreams för PC och Playstation 5 i princip redo att släppas, när stödet till spelet ströps och flera personer i teamet avskedades. Med tanke på att Dreams är ett spel som känns skräddarsytt för just PC är det inte utan att man undrar hur stort det hade kunnat bli om den färdiga versionen faktiskt fått chansen.

Vad tror du själv?

<bild>Spelade du själv någonsin Dreams?</bild>

Tack GameInfinitus

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar