2018 rapporterade vi om att Duncan Jones, regissör för bland annat Moon, Source Code och Warcraft hade ett nytt projekt på gång och att det skulle röra sig om en adaption av serietidningen Rogue Trooper. Efter det har det varit synnerligen tyst kring det hela och projektet hade väl mer eller mindre fallit i glömska men spola fram fyra år och vi är där. Rouge Trooper är nämligen i produktion och det är en animerad film som har planerad premiär nästa år.

Skådespelare blir bland annat Aneurin Barnard, Hayley Atwell och Jack Lowden, kända för sin medverkan i produktioner som Dunkirk, Captain America och Slow Horses. Barnard är den som axlar rollen som Rogue Trooper, en genetiskt modifierad supersoldat som blir enda överlevande efter en invasion. Han ger sig ut för att ta reda på vem det var som sålde ut honom och hans trupp och till sin hjälp har han tre av sina döda kompanjoner vars digitala personligheter fortfarande förblir vid medvetande efter döden och nu är uppladdade i Rogues pistol, hjälm och ryggsäck.

Filmen spelas in i Rebellion Film Studios i Oxfordshire, England och skådespelarprestationerna kommer att väckas till liv i animerad form av Treehouse Digital, med hjälp av Unreal Engine 5. Ett val som producenten Stuart Fenegan motiverar på följande vis:

"The advancements in Unreal Engine 5 and the inclusion of MetaHuman rigs mean that it is now possible to achieve a very high standard of animation within an indie budget. Working with our amazing partners at Rebellion, Epic and Treehouse Digital we are pioneering and developing a new creative pipeline that will enable independent production of CG animated films."

Det finns alltså inget utannonserat premiärdatum men någon gång under 2025 skall Rogue Trooper gå upp på bio.

<bild>Så här utomjordiskt läcker blir Rogue Trooper i Unreal Engine 5.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar