Det har alltid varit känt att Tekken är väldigt populärt i Europa, men även med detta i åtanke var vi inte beredda på exakt hur stor serien är i vår del av världen, eftersom det nu visar sig att en majoritet av världens Tekken-spelare bor här.

Under en intervju som Academy of Interactive Arts & Sciences nyligen gjorde med Tekken-legenden och mångårige producenten Katsuhiro Harada, avslöjade han att Europa faktiskt står för 51% av alla sålda Tekken-spel sedan starten. Han säger också att serien sålt över 55 miljoner exemplar, vilket innebär att över 28 miljoner av dessa har sålts på våra breddgrader. Det bör dock noteras att intervjun ägde rum innan lanseringen av {Tekken 8} så siffrorna återspeglar inte detta (det verkliga antalet sålda spel är förmodligen cirka 58 miljoner exemplar idag).

USA är den med marginal näst största Tekken-marknaden, med 30% av alla sålda spel. Detta innebär naturligtvis att det bara finns 19% kvar att dela på för resten av världen, där Japan förmodligen är en ganska betydande part – även om vi misstänker att många japanska Tekken-spelare brukade spela i arkadhallarna snarare än att köpa spelen för sig själva på den gamla goda tiden.

<social>https://twitter.com/Genki_JPN/status/1775466071727993142</social>
<bild>Är du själv en av alla de européer som bidragit till att göra Tekken gigantiskt?</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *