Sent i fredags kunde Gamereactor berätta att Fallout-spelen fått ett rejält uppsving på Steam efter att den unisont hyllade Amazon Prime-serien haft premiär.

Då hade {Fallout: New Vegas}, {Fallout 4} och {Fallout 76} nått fler samtidiga spelare än de haft på flera år och klättrade även på listorna över plattformens mest spelade titlar. Imponerande, men det blir bättre. Sent under söndagskvällen passerades nämligen en milstolpe (via SteamDB) nog få hade förutsett för bara några veckor sedan, då Fallout 76 nådde sitt högsta antal samtidiga spelare någonsin med 39 455 Vault Dwellers sugna på att äventyra i Appalacherna.

Sannerligen inte illa pinkat av ett spel som släpptes för runt sex år sedan, och som då var så oerhört utskällt att det var svårt att se att det någonsin skulle repa sig. Efter hårt arbete av Bethesda och massor av nytt innehåll är det dock till synes väldigt uppskattat och ett helt annat spel än när det begav sig.

Veterananalytikern Mat Piscatella från NPD (som mäter amerikansk spelförsäljning) avslöjar för övrigt på X att det inte bara är till Steam det går bra, för strax innan helgen avnjöts Fallout 76 av fler Xbox-spelare än det haft sedan 2022, och liksom i fallet Steam kan man misstänka att det därefter fortsatte växa både lördag och söndag.

<social>https://twitter.com/MatPiscatella/status/1778797904993689814</social>

<bild>Fallout-serien återbefolkar ödemarken bättre än något Vault kunnat göra.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *