Vi har redan rapporterat i omgångar om hur Amazon Primes Fallout-serie fått mängder av nya spelare att upptäcka {Fallout: New Vegas}, {Fallout 4} och framför allt {Fallout 76}. Men det finns faktiskt ett annat populärt spel i serien som fortfarande är aktuellt, nämligen {Fallout Shelter}. Har TV-serien gjort sig påmind även där?

Svaret kan bara beskrivas som ett rungande ja, för som GamesIndustry.biz nu kan rapportera (med hjälpa av data från Sensor Tower) så ökade antalet spenderade dollar i spelet från runt $20 000 den 10 april till hela $80 000 bara tre dagar senare. Det handlar såklart inte bara om att folk blivit extra köpsugna, utan antalet dagliga nedladdningar ökade också kraftigt, från 20 000 till över 60 000. Redan under det första dygnet märktes en 20-procentig ökning, enligt rapporten.

Kort sagt råder det ingen som helst tvivel om att Fallout-spelen fått en rejäl revival efter TV-seriens intåg. Nu återstår bara att de hur länge detta håller i sig, även om det lär boostas ytterligare av att Fallout 4 snart får dedikerade Playstation 5- och Xbox Series S/X-versioner, samt att Bethesda lär snabba på med utvecklingen av nytt innehåll till främst Fallout Shelter och Fallout 76. Dessutom har vi ju den ofrånkomliga säsong två av TV-serien också, även om den rimligen är minst ett år bort.

<bild>Det är inte varje dag det är fest i ditt Vault i Fallout Shelter.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *