Även om det finns några exempel på förstapartstitlar som släpps till andra format, som Microsofts {Ori and the Blind Forest} och Sonys {MLB The Show 24} ( samt det kommande {Marathon}), är det inte alls särskilt vanligt. Därför var det en ganska stor nyhet i början av januari när det kom rykten om att de Xbox-exklusiva titlarna {Sea of Thieves} och {Hi-Fi Rush} skulle släppas till Playstation och Switch.

Flera pålitliga journalister och insiders gick i god för att detta faktiskt skulle hända, och nu har vi fått mer handfasta bevis. Tack vare datagrävare på Reddit vet vi nu att Hi-Fi Rush innehåller T-shirts avsedda för Playstation- (en blå med texten "I’m here baby") och Switch-ägare (en röd med texten "Rock out Anywhere") att använda till huvudkaraktären Chai. Det finns även en grön för Xbox-spelare med texten "Shadow Dropped" och en grå för Epic Games Store med texten "This is simply Unreal Epic".

Vi antar att ett formellt utannonserande inte är alltför långt borta, och det ska bli intressant att se hur Microsoft hanterar det faktum att alla spelare framledes lär undra om alla Xbox-exklusiva spel potentiellt kan släppas i andra format.

<social>https://twitter.com/IdleSloth84_/status/1753186840411017539</social>
<bild>Duon gör sig redo för att göra succé till fler format.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar