En gång i tiden var han den största i världen, kungen av Kong, mästaren av Pac-Man, och enligt honom själv "worlds greatest videogame player". Ett argument en del har ifrågasatt och inte minst då hans många påstådda rekord, vilket de senaste åren noga granskats av folk som är kunniga inom arkadscenen och som uppdagat en hel del märkvärdigheter.

Lögner tveksamheter har följt i hans fotspår, både från hans egen mun men även de som valt att ta Mitchells sida. Inte minst är det Donkey Kong-rekorden som hamnat under luppen och som med stor sannolikhet åstadkommits genom MAME – emulator. Vilket är strikt emot reglerna och som också (bland annat) var en av orsakerna till att Twin Galaxies till slut drog tillbaka hans rekord.

Förargad och kränkt så tog Mitchell snabbt till flera rättsliga åtgärder och har de senaste två åren blivit ökänd för att hota baktalare med stämning. En av dessa, den mot Twin Galaxies – nådde idag vägs slut och landade i en förlikning mellan de två parterna vilket också resulterat i att hans rekord återigen instiftats.

De exakta detaljerna kring förlikningen förblir dock hemliga, och nu skiftar fokus vidare till Mitchells andra stora strid – den mot Youtubern Karl Jobst som varit en av de största drivkrafterna online mot den påstådda rekordhållaren, något som i dagsläget ser ut att gå till domstol. Kort och gott, turerna fortsätter och Mitchell lär strida vidare så länge benen och plånboken bär honom.

Tror du Michell har rent mjöl i påsen, eller är han en fuskare?

<social>https://www.youtube.com/watch?v=Q7mE1LkkOGg</social>

Källan

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar