Game slutar ta emot och sälja begagnade spel

De flesta av oss minns nog Game. Kedjan av spelbutiker med sin lila typografi, vilka under sin storhetsperiod som mest fanns på hela 44 platser runtom i landet. Tråkigt nog fick de som bekant ekonomiska problem under våren 2012, vilket resulterade i att de drog ner på verksamheten innan de slutligen helt gick i konkurs den 8:e juni 2015.

Den brittiska delen av franchisen har dock levt vidare, dock inte helt utan sina egna problem, och nu verkar det som att de står inför ett ganska stort skifte i hur de bedriver handel. Enligt anställda kommer nämligen kedjan helt att upphöra med inbyte och försäljning av begagnade spel.

Enligt källor som pratat med Eurogamer är den 16:e februari den sista dagen butiken kommer att acceptera inbyte. Vilket bekräftats av flera butiksanställda runtom i hela Storbritannien. Anledningen bakom beslutet är ännu oklart, och historiskt har inbyte och försäljning av begagnade spel varit väldigt lukrativt, i varje fall i förhållande till försäljning av nya spel och hårdvara.

Vad tror du är tanken bakom detta skifte?

Källan

<bild>"I was there. I was there 3000 years ago"</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar