Det är dags för en ny runda kvartalsrapporter (för oktober-december), där Microsoft är först ut. Som vanligt redovisade de otroliga intäkter och nådde $62 miljarder under kvartalet, varav $21,9 miljarder (runt 223 miljarder kronor) var vinst. Med tanke på att Activision Blizzard kostade knappt 70 miljarder dollar, betyder det att de tjänade in ungefär en tredjedel av inköpet på tre månader.

Det mest intressanta för vår del är såklart gaming-biten, och där ingår för första gången Activision Blizzard. Detta ledde till att divisionen kallad Microsoft Gaming ökade sina intäkter med 49%, och tack vare detta är nu gaming större för Microsoft än Windows (störst är dock fortfarande Cloud och Office).

Det är värt att nämna att kostnaderna för att integrera Activision Blizzard i Microsoft varit astronomiska, och sammantaget gick gaming-delen av företaget ändå med förlust efter kvartalet. Med tanke på att 1900 personer sades upp förra veckan, i huvudsak från Activision Blizzard, väntas spelen gå med vinst redan nästa kvartal. Några nya siffror för antalet Game Pass-prenumeranter fick vi dock tyvärr inte.

<bild>Windows är nu bara Microsofts fjärde mest inkomstbringande produkt.</bild>

Tack The Verge

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar