Gerard Butler har nästan ensamt lyckats bevisa att det fortfarande finns ett enormt intresse för klassiska enmansarméer där en ensam hjälte tar sig an enorma mängder fiender (och ofta någon regeringskomplott på köpet), och segrar.

De var väldigt populära på framför allt 80-talet men har sedan dess gradvis försvunnit. Men Butlers Has Fallen-filmserie har visat att konceptet fortfarande är populärt och han gjorde även praktsuccé i Den of Thieves (som får en uppföljare senare i år) samt i fjolårets Plane (som också har en uppföljare på väg, kallad Ship).

Och tydligen är one-man army något Butler vill fortsätta med, för Deadline kan nu avslöja att hans nästa projekt blir action-thrillern Empire State, regisserad av Christian Gudegast – som även gjorde Den of Thieves (och var screenwriter för London has Fallen). Här har en grupp terrorister ledda av hämndlysten militär entreprenör attackerat Empire State Building, men lyckligtvis är en av brandmännen en Navy SEAL. Detta är givetvis Butler som ska rädda gisslan (bland vilka vi hittar hans polischefen Dani som han har ett skakigt förhållande med) och sannolikt dräpa ett otal terrorister längs vägen.

Kanske inte den mest originella premissen, men att det blir underhållande är vi övertygade om.

<bild>Vad tycker du själv om Butlers actionfilmer?</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *