Produktionsbudgeten för uppföljaren till den episka filmen Gladiator håller på att spräckas redigt och rejält om man ska tro rykten. Den satta budgeten låg runt 165 miljoner dollar men kommer enligt rykten hamna på den nätta summan av 310 miljoner dollar när inspelningen är över och detta trots att Paramount Pictures insisterat på att den 49 dagars filmningen låg under 250 miljoner.

En av de avgörande orsakerna till denna massiva ökning i budgeten ska vara strejken i Hollywood som ska ha kostat studion 600 000 dollar i veckan när den var ner stängd, en summa som slutade på den totala summan av 10 miljoner dollar. Men 10 miljoner i det hela är ju en droppe i havet så det är ju självklart inte hela bakgrunden. Inspelningen har kantats av flera olyckor och även flera djurplågeri anmälningar från PETA.

Ridley Scott som är regissören i filmen fick ett öppet brev från PETA som var fylld av anklagelser om hästar och apor som farit illa under inspelningen vilket produktionen nekar till. Den massiva budgeten på 310 miljoner kommer i vilket fall som helst väcka frågan om filmen kommer spela in så mycket pengar att den täcker inspelnings kostnaderna. Gladiator 2 är fylld av stora stjärnor så som Denzel Washington som är en personlig favorit, Connie Nielsen är tillbaka som Lucilla och i rollen som Lucius som filmen kommer kretsa runt ser vi Paul Mescal. Scott säger så här:

" Lucius has been out in the wilderness for.. let’s see, we last saw him when he was 12. It’s about 12, 15 years later, he’s been out in the wilderness having lost touch with his mother. His mother lost touch with him. She doesn’t know where he is. She thinks he might be dead."

Jag som älskade den första filmen är rätt förväntansfull hur de ska kunna slå den episka filmen med Russel Crow.

källa
<bild>Kan Gladiator 2 toppa den första filmen?</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *