Det har i sanningen inte gått något vidare för det senaste i raden av spel från Xbox Studios på Steam, och trots överlag strålande omdömen är det i skrivande stund bara 769 personer som spelar Ninja Theorys grafiska käftsmäll på Steam.

Inte ens vid lansering var intresset värst stort och Hellblade II: Senua’s Saga mäktade inte ens med att attrahera 4000 samtidiga spelare, ett (nästan) nytt bottenrekord på plattformen när det kommer till releaser från Xbox Game Studios. Siffrorna kan även jämföras med Redfall som hade strax över 6000 spelare vid lanseringen, och även det första Hellblade hade betydligt fler spelare. Vill man gå så långt går det även att jämföra med ett annat berättardrivet, nyligen släppt spel – Sonys PC-port av Ghosts of Tsushima. Vilket nådde över 50 000 spelare vid lanseringen.

Nu är den stora frågan egentligen bara hur många som testat på eller spelar spelet på Game Pass, och vi får i sanningen hoppas att det är mer positiva siffror där. Kan det helt enkelt vara så att Hellblade II upplevs som för konstigt för kreti och pleti, och bara intresserar en nischad skara människor?

Vad tror du, varför verkar Hellblade II inte attrahera någon större publik?

<bild>Senua’s pannkaka.</bild>

Källan

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *