Johan Pilestedt, grundare av Arrowhead och game director för {Helldivers II}, avslöjar nu att utvecklingen av Helldivers II tog mer än dubbelt så lång tid som ursprungligen beräknat. Studion behövde i slutändan sju år, elva månader och 26 dagar på sig, vilket är mer än dubbelt så mycket som de tre år de ursprungligen räknade med.

Detta innebär också att kostnaderna växte rejält och Sony fördubblade faktiskt budgeten för Helldivers II under resans gång, vilket tyder på att Sony verkligen trodde på projektet, men även att det fanns en press på att spelet skulle bli en framgång, vilket det tack och lov blivit (med tolv miljoner sålda exemplar under de första tolv veckorna på marknaden och en total spelartopp på över 750 000 samtidiga spelare till PS5 och PC).

Under utvecklingsarbetet ökade antalet anställda hos Arrowhead Game Studios i Stockholm från drygt 30 till 100 personer. Helldivers II är det överlägset mest ambitiösa projektet från Arrowhead och vi är naturligtvis inte ensamma om att tycka att de gjort ett ganska imponerande jobb.

<bild>Varde co-op-krig.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *