Hideo Kojima har återigen bevisat sin storhet genom att avrunda gårdagskvällen Sony-stream med inte bara en, utan två stora nyheter. Den berömda japanska utvecklaren presenterade inte bara massor av {Death Stranding 2: On the Beach}-gameplay, utan avslöjade också att han återigen samarbetar med Sony för att göra en återkomst till subgenren action-espionage.

Vi ska dock inte hoppas på någon comeback för Metal Gear, utan Kojima säger att detta kommer bli en "brand-new, original IP", och på typiskt Kojima-manér ska det heller inte vara lika rättframt som vanliga äventyr.

Kojima noterar att detta blir ett "interactive game" som fungerar som en "movie at the same time". Eftersom inget gameplay eller ytterligare detaljer presenterats är vi förmodligen lika förvirrade som du över vad detta innebär, men det visades i slutet av sändningen att projektet är under utveckling tillsammans med Columbia Pictures, vilket tyder på att filmelementet kommer vara mycket viktigare än vad många av oss kanske trodde.

Kojima bekräftar att spelet påbörjas med full produktion först efter att Death Stranding 2 släppts, vilket innebär att vi sannolikt kommer få se mer av den kommande interaktiva upplevelsen tidigast år 2026 men möjligen även senare.

Kojima verkar vara en oerhört upptagen herre just nu, eftersom han arbetar på Death Stranding 2: On the Beach, detta interaktiva actionspionageprojekt, en Death Stranding-film samt även skräckisen {OD} tillsammans med Xbox Game Studios.

<bild>Kojima överraskar igen.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar