Det har viskats flitigt den senaste tiden om det kommande spelet från Machine Games och Todd Howard med allas vår favoritprofessor Indiana Jones i huvudrollen, och alldeles nyss visades det till slut upp för första gången med en färsk trailer under kvällens Xbox Developer Direct.

Det var en stolt samling utvecklare från det Uppsala-baserade Machine Games som berättade om spelet som nu är bekräftat att heta Indiana Jones and the Great Circle. Äventyret tar oss tillbaka till år 1937 och utspelar sig mellan filmerna Indiana Jones and the Temple of Doom och Indiana Jones and the Last Crusade där Indy i vanlig ordning tävlar mot onda makter i sökandet efter en uråldrig kraft.

Till skillnad från exempelvis Uncharted och Tomb Raider så spelas Indiana Jones and the Great Circle primärt i första person där arkeologens ikoniska piska fyller en stor roll och används bland annat till att avväpna, distrahera och attackera fiender, samt att navigera i olika utmanande miljöer. Under spelets gång kommer vi både att få utforska öppna områden och äventyra oss igenom tightare segment med mer fokus på berättande och i Indianas skor har vi en hel det gemytlig action att se fram emot i form av klassiskt handgemäng, varierat med en del skjutvapen, smygande och pussel.

Indiana Jones and the Great Circle släpps 2024 till PC, Xbox Series S/X och Game Pass.

Är du laddad?
<video>
<bild></bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *