Det är svårt att tänka på den bortgångna Carrie Fisher utan att se prinsessan Leia framför sig. Hon var (och är) verkligen en rymdkunglighet som de flesta människor över hela världen kan ställa sig bakom. Men till en början var hon inte ens förstahandsvalet för rollen, det var istället… Jodie Foster.

Detta avslöjade hon själv när hon besökte Jimmy Fallons The Tonight Show. Vid den tidpunkten kunde hon inte ta rollen dock eftersom hon redan var klar för Disney-filmen Candleshoe, som hon bestämde sig för att gå vidare med istället för Star Wars:

"I had a conflict, I was doing a Disney movie and I just didn’t want to pull out of the Disney movie because I was already under contract. So I didn’t do it."

Fisher charmade i stort sett hela världen och hjälpte Star Wars att bli det fenomen det är än i dag, något som Foster medger. Hon sade också att hon skulle ha svårt att bära upp alla de ikoniska hårkreationer som Leia alltid hade:

"And they did an amazing job. I don’t know how good I would have been. And I might have had different hair, you know? I might have gone with a pineapple."

Foster spelar för närvarande i True Detective: Night Country på HBO Max just nu och har haft en fantastisk karriär i sitt liv, men det är fortfarande roligt att tänka på hur annorlunda saker och ting hade kunnat bli om hon varit prinsessan Leia istället.

<social>https://www.youtube.com/watch?v=T7ZH3X1LKPQ</social>
<bild>Den ursprungliga prinsessan Leia.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar