Igår visades {Assassin’s Creed Shadows} upp för första gången med en förrenderad story-trailer, vilken framför allt presenterade spelets båda protagonister. Men den som hade hoppats få spela som japanska karaktärer när serien äntligen får ett japanskt äventyr, har bara blivit 50% bönhörda. Det visar sig nämligen att spelet har två protagoinister varav bara en japansk.

Utöver den kvinnliga shinobin Naoe, är den andra huvudkaraktären en fantasyversion av Yasuke, en afrikansk person som bodde några år i Japan och blev populär hos daimyō Oda Nobunaga, men som enligt historiska källor aldrig var någon samuraj.

Men om vi bortser från västerländska gamers, så vore det såklart intressant att få höra vad den japanska publiken tycker om att det nu kommer ett Assassin’s Creed förlagt till Japan. Användaren ManaByte på forumet Neogaf har samlat massor av inlägg från japanska gamers komplett med översättning, som visar att många verkar vara väldigt missnöjda med det mesta.

Utöver att de inte får japanska huvudkaraktärer när det tidigare varit lokala förmågor i serien tidigare, så klagas det även friskt på detaljer som hur svärdet hålls, att det är kinesisk design i omgivningarna snarare än japansk, att det är gjort för västerlänningar och inte japaner, att den kvinnliga ninjan inte har japanska drag, hur rustningarna bärs och mycket annat. Någon användare menar rent av att det känns som ett fejk-Japan. Mycket av detta känns som tankvärda poänger, men det ska inflikas att det tyvärr självklart finns en del renodlad rasism också.

<bild>Vad tycker du om Assassin’s Creed Shadows att döma utifrån det vi fått se hittills?</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *