Om du väntat på mer {Redfall}-innehåll efter den katastrofala lanseringen för ett år sedan, har vi nu dåliga nyheter. Microsoft och Xbox-teamet meddelar den chockerande nyheten att de stänger ner fyra studios, inklusive Redfall-utvecklaren Arkane Austin och {Hi-Fi Rush}-skaparen Tango Gameworks.

<social>https://twitter.com/jasonschreier/status/1787835350745842153</social>

Arkane Austin har via sociala medier bekräftat denna nyhet och lägger till att Redfall inte får något mer stöd samt att spelare som köpt dess Hero Pass eller Bite Back Edition (eller Bite Back-uppgraderingen) kommer vara berättigade till återbetalning, men att Arkane Lyon däremot inte påverkas alls. Sistnämnda ska istället fortsätta arbeta med sina kommande projekt, inte minst {Marvel’s Blade}. När det gäller Redfall ska servrarna förbli öppna framöver, men hur länge återstår att se.

<social>https://twitter.com/ArkaneStudios/status/1787837804287860886</social>

Tango Gameworks har också bekräftat denna rapport i ett uttalande via X och tillade att deras spel kommer "remain playable everywhere they are today".

<social>https://twitter.com/TangoGameworks/status/1787837929332601189</social>

Enligt rapporten kommer även Alpha Dog Games ({Mighty Doom}) och Roundhouse Games (en supportstudio) stängas, där den senare ska införlivas i ZeniMax Online Studios, och personalens jobb verkar alltså räddas till åtminstone viss del.

Alpha Dog har publicerat sitt eget uttalande och noterat att Mighty Doom inte överlever denna rensning och att spelet stängs den 7 augusti. Spelare kan inte längre köpa valuta i spelet med riktiga pengar.

<social>https://twitter.com/AlphaDogGames/status/1787837921900245221</social>

När det gäller det fullständiga antalet drabbade personer och hur de spel som utvecklats av dessa utvecklare påverkas – lär vi få höra massor om under de kommande dagarna.

<bild></bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *