Turneringsorganisatören Connor Kelly passade under gårdagen på att bjuda på en riktigt märklig historia kring ett fighting-event. Han arbetade nämligen för Microsoft-ägda Start.GG och drog igång arbetet med en påkostad {Killer Instinct}-turnering, som dessutom hade $1500 i prispengar.

Det blev redan på förhand en succé och många ville vara med. Därmed kunde man tro att alla skulle vara nöjda, inte minst Microsoft. Men… så var det inte. Microsoft gillade inte alls tilltaget och enligt Kelly bad de specifikt om att han aldrig skulle genomföra en stor Killer Instinct-tävling igen.

Varför, kanske du undrar? Jo, Microsoft var rädda för att folk skulle tolka en semiofficiell turnering som ett tecken på att ett nytt spel var på väg, och därför ville de inte att Kelly skulle arrangera något. Spelet fick hellre vara dött, med andra ord.

En tämligen märklig historia som förvisso är ensidig, men Connor Kelly är pålitlig och har ingen anledning att hitta på detta. Det verkar helt enkelt handla om ett synnerligen stort hjärnsläpp från Microsofts sida.

<social>https://x.com/connrokelt/status/1795331172572221666</social>

<bild>Sluta slåss, fansen kanske vill ha mer då.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *