Sprint 2 var visserligen inte det första racingspelet, men väl ett av spelhistoriens viktigaste när det släpptes 1976. Sin titel till trots var det ingen uppföljare, utan indikerade att det kunde spelas av två personer, där Sprint 4 och 8 lanserades åren därpå i arkadhallar och kunde då alltså spelas av fyra samt åtta personer.

Mest känd är serien förmodligen för att vara det första racingspelet med artificiell intelligens, det vill säga att datorkontrollerade bilar körde inte längs en förutbestämd bana, men det var även förbaskat skoj. Därför är det lite spännande att Atari nu återupplivar serien med sitt nyutannonserade {NeoSprint}.

Istället för tvådimensionell racing, är det ett isometriskt perspektiv som gäller här, och det finns många funktioner att se fram emot. Det inkluderar möjligheten att bygga banor (som du kan dela med andra), flera sorters kärror, stöd för upp till åtta förare och ett karriärläge.

NeoSprint släpps på ett ännu ej avslöjat datum till PC, Playstation, Switch, Xbox och… såklart Atari VCS. Kolla in utannonseringstrailern nedan.

<video><bild>Har du saknat denna typ av racingspel?</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *