Netflix har höjt priserna rejält senaste åren och tvingar oss nu återigen att överväga om streamingtjänsten verkligen är värd pengarna eller ej. Vi har redan sett sådant som prisökningar, reklam och annat, men det verkar som att företaget inte kommer sluta med dessa kontroversiella förändringar i första taget.

I en ny investerarrapport avslöjas att $11,99-versionen av Netflix (den billigaste nivån utan annonser) snart ska tas bort. Redan nu har den slopats för nya prenumeranter och den ska även försvinna för befintliga kunder som då alltså får ta ett dyrare abonnemang istället om de vill fortsätta prenumerera. De första länderna detta görs i är Storbritannien och Kanada.

Varför gör Netflix detta, undrar du kanske? Jo, det beror på att de belönas för att göra det. I samma rapport avslöjar Netflix nämligen att reklamprenumerationen ökade med 70% förra kvartalet, och idag har cirka 40% av alla konton annonser.

Dessutom kan ytterligare prisökningar vara på väg. Netflix chefer skriver nämligen att "as we invest in and improve Netflix, we’ll occasionally ask our members to pay a little extra to reflect those improvements" – vilket onekligen låter som att de tänkt höja avgifterna

Är du villig att betala ännu mer för Netflix?

<bild>En allt dyrare bokstav.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar