Som du kanske vet har Nintendo under en längre tid arbetat på ett museum i Kyoto (Nintendos hemstad), uitan att specificera när det ska öppna. Även om vi inte har något premiärdatum att bjuda på ännu heller, så säger företaget nu att arbetet med byggnaden är klar och att museumet ska slå upp portarna till hösten.

Under tisdagens årsrapport redovisades detta som "Examples of Initiatives to Expand the Number of People Who Have Access to Nintendo IP", men de gör det också klart att de vill bli bättre på att expandera sina varumärken för att nå folk som annars haft svårt att komma i kontakt med deras karaktärer,, och skriver:

"Going forward, we will continue to create points of contact with consumers by promoting various initiatives that utilize Nintendo IP in a wide range of fields."

Sistnämnda inkluderar bland annat den kommande The Super Mario Bros Movie-uppföljaren, Zelda-filmen samt fler Super Nintendo Land-parker (där befintliga ska utökas med Donkey Kong Country).

Kort sagt lär det bli ännu mer Nintendo framöver. Men med det sagt, hur sugen är du på att besöka Nintendo-museumet i Kyoto?

<bild>Blir det en Kyoto-resa inom den närmsta framtiden?</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *