Det finns väldigt få spel som kan skryta med att ens nästan haft det stöd som Harmonix gett {Rock Band 4}. Sedan debuten i slutet av 2015 har titeln haft över åtta år av konstant nytt DLC-innehåll, vilket resulterat i nästan 3000 spelbara låtar, och ännu mer om du inkluderar spel-soundtracks. Även om mycket av detta är betalt premiuminnehåll, har Rock Band 4-spelarna sannerligen inte saknat valmöjligheter.

Men nu är det slut med det. I ett nytt blogginlägg bekräftar Harmonix att den sista omgånen Rock Band 4-DLC anländer nästa vecka, den 25 januari. Det noteras att live service-element för spelet kommer förbli i drift, inklusive {Rivals}-säsonger och onlinebiten, men att det alltså inte vankas mer ny DLC.

"After over 8 years of weekly Rock Band 4 DLC releases, we’re here to let you know that January 25 will be the last DLC release of the RB4 era. All other live services will continue as normal, including Rivals seasons, online play, and everything else."

När det gäller vad Harmonix ska använda sina resurser till framöver, konstaterar utvecklaren att de fortfarande är engagerade i att utveckla {Fortnite Festival}, och att de även ska lägga till Rock Band 4-instrumentstöd till {Fortnite} i framtiden.

Så vad blir de de sista låtarna som läggs till i Rock Band 4? Det får vi inte veta, men enligt blogginlägget blir det "some tear jerkers that sum up our feelings about this moment".

<bild>Färdigrockat för Harmonix del.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar