En seriös kandidat till att kunna kallas den mest kände spelkompositören i världen, torde vara Nobuo Uematsu. Mest berömd är han såklart för att själv ha skapat musiken till de nio första spelen i Final Fantasy-serien, inklusive alla dess mest berömda melodier och liknande (han har även gjort Final Fantasy-musik efter det, men inte ensam).

Andra spel på Uematsus meritlista är till exempel Rad Racer, {Blue Dragon}, {Lost Odyssey} samt {Fantasian}. Just Fantasian lanserades 2021, och var sista gången den 64-årige Uematsu gjorde ett helt soundtrack själv. Och tydligen ska vi inte hoppas på något mer. I en intervju hos tysak Die Zeit förklarar han att "I don’t think I’ll be composing music for an entire game again".

Eftersom han i princip har åldern inne för pensionen och hellre vill spendera sin tid med sitt band, så förstår vi honom. I {Final Fantasy VII: Rebirth}, som ju släpps denna vecka, får vi dock höra nytolkningar av några av hans mest kända låtar samt även ett helt nytt alster kallat "No Promises to Keep".

Och det är väl på det sättet vi lär få njuta av hans musik i framtiden, antingen via nya versioner av gamla låtar, eller något enstaka bidrag till nyare spel. Beggars can’t be chosers, som det heter och vi hoppas han hänger med länge än i spelvärlden, även om han inte längre tonsätter hela spel.

<social>https://twitter.com/merregnon/status/1761818959303569749</social>
<bild>En tvättäkta legend som vi får höra i mindre doser framöver.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *