Yeah, science! Äntligen är Doom spelbart en länge ignorerad och ofta åsidosatt plattform, nämligen magbakterier. Visst, upplösningen lämnar lite att önska med sina blygsamma 32 x 38 pixlar, och att generera en enda bildruta tar cirka nio timmar att konstruera. Men man kan inte annat än imponeras över hantverket och forskningen som ligger till grund här.

Enligt artikeln från Engadget så har forskaren bakom projektet blandat proteiner med magbakterierna som tillåter dem att återremittera ljus, och på så sätt simulera pixlar. Vidare så förtydligar de också att (som nog de flesta begriper) magbakterierna i sig inte kör spelet, utan snarare antar rollen som en pytteliten skärm.

Räknar man dessutom på mängden tid det tar för bakterierna att lysa upp och sen återgå till sitt neutrala läge, det vill säga skapa en bildruta – så innebär det att det skulle ta omkring 600 år att spela Doom från början till slut på magbakterier. Så man får verkligen se till att utrusta sig med lite tålamod för att ge sig på utmaningen.

<bild>Aningen lågupplöst men nöden har ingen lag!</bild>

Källan

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar