{Palworld} har redan blivit en av de första speljättarna under 2024, och det känns som om vi varje dag matas med nya sanslösa rekord från ’Pokémon med vapen’ (som det ofta kallas). Efter bara åtta timmar hade det sålt sin första miljon exemplar, efter ett dygn två miljoner, efter två dygn hade det sålt tre miljoner exemplar och senaste budet är att det nu sålt över fyra miljoner exemplar på bara tre dygn…

Då ska man minnas att detta alltså är sålda exemplar, men spelet finns även tillgängligt via Game Pass, så det är sannolikt även miljontals spelare som lirar den vägen utöver försäljningen. Dessutom är spelet inte färdigt utan Early Access/Game Preview.

Ett annat makalöst bevis för storheten hittar vi hos SteamDB som under helgen avslöjade att 1 291 967 personer lirade det samtidigt under söndagen. Därmed slår det alla andra betalspel genom alla tider, inklusive storheter som {Cyberpunk 2077}, {Baldur’s Gate III} och {Elden Ring}. Det är dock värt att betona {PUBG: Battlegrounds} faktiskt haft fler samtidiga spelare när battle royale-trenden startade, men det är idag free-to-play och räknas därför inte.

Kort sagt, häpnadsväckande räcker inte riktigt till för att beskriva detta. Det är historia vi bevittnar just nu och om inget drastiskt händer (Steam-spelarna är "väldigt positiva", och vi gillar det med) är det inte alls omöjligt att Palworld blir det mest spelade under 2024.

Palworld finns ute nu till PC och Xbox samt ingår med Game Pass om du vill prova på denna ultramonstersuccé.

<social>https://twitter.com/Palworld_EN/status/1749074821609373745</social>

<bild>Vi förmodar att vi kommer få skriva många sådana här nyheter denna vecka.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar