Ända sedan Early Access/Game Preview-versionen av Palworld släpptes den 19 januari har det varje dag kommit nyheter om hur otroligt bra det går för den titeln. Igår nådde den fem miljoner sålda exemplar efter bara tre dagar på marknaden, och intresset verkar fortfarande bara växa.

Igår sattes ett anmärkningsvärt rekord när a href="https://steamdb.info/app/1623730/charts/" title="Palworld @ SteamDB" target="_blank">SteamDB</a> avslöjade att spelet uppnådde 1 582 482 samtidiga spelare på Valves plattform sent under måndagseftermiddagen. En hög siffra, men låt oss sätta den i perspektiv – för detta är den tredje högsta noteringen ett spel någonsin haft på Steam, endast överträffad av {Counter-Strike 2} med 1 818 773 samtidiga spelare och {PUBG: Battlegrounds} med 3 257 248 samtidiga spelare.

Det är värt att komma ihåg att Counter-Strike 2 faktiskt är free-to-play i en etablerad serie och släpptes endast till en plattform, medan {Palworld} även finns tillgängligt via Microsoft Store till PC och Xbox, och det ingår dessutom med Game Pass (ingen av Microsofts plattformar är en del av gårdagens rekord, eftersom det bara visar hur titeln presterade på Steam). Dessutom är Palworld en helt ny serie och inte ens ett färdigt spel, utan alltså endast Early Access/Game Preview.

I den här takten skulle vi bli nästan förvånade om det inte visar sig att Palworld sålt sex miljoner enheter redan under tisdagen…

<bild>Detta är exakt vad gamers vill ha.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar