Ända sedan {PUBG: Battlegrounds} släpptes 2017 har det totaldominerat listan över det spel som haft flest samtidiga spelare på Steam (över tre miljoner), följt av {Counter-Strike} som satte ett nytt rekord i höstas när {Counter-Strike 2} släpptes. Succétitlar som {Lost Ark}, {Cyberpunk 2077}, {Elden Ring}, {New World}, {Hogwarts Legacy}, {Baldur’s Gate III} och så vidare har alla misslyckats med att komma ens inom 500 000 spelare från {Valve}s shooter som legat på drygt 1,8 miljoner spelare som mest. Men… nu är rekordet slaget.

För efter några enorma dagar sedan det debuterade som en Early Access/Game Preview-titel den 19 januari, har {Palworld} nu hamnat på andra plats på Steams topplista över titlarna som haft flest samtidiga spelare och därmed passerat den tidigare tvåan. Det nya rekordet lyder 1 864 421 samtidiga spelare, vilket är cirka 40 000 fler spelare än Counter-Strike 2.

Det är dock lång väg kvar till ettan, PUBG: Battlegrounds, och ytterligare 1,4 miljoner spelare behöver lira samtidigt för att komma ikapp. Med tanke på att det finns över 1,2 miljoner aktiva spelare i skrivande stund och det faktum att spelet nu har sålt i sju miljoner exemplar på fem dagar och vuxit med ohygglig fart – känns det ändå som att det kan finnas en teoretisk möjlighet att Palworld lyckas uppnå det som verkade vara omöjligt.

<social>https://twitter.com/Palworld_EN/status/1750032054706897026</social>
<bild>Ny dag, ny miljonmilstolpe för Palworld…</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar