När {Palworld} först lanserades tidigt 2024 drog det många blickar till sig tack vare premissen att det i princip var Pokémon med vapen. Det konceptet fick miljontals gamers att investera i spelet under de första veckorna och det strömmade till folk via Game Pass. Även om antalet minskat sedan dess, har många undrat om inte Nintendo skulle stämma dem, med tanke på att många monster tycktes påminna mer än lovligt mycket om fickmonster.

Men… så har det inte blivit. Inte på långa vägar. Efter lanseringen meddelade The Pokémon Company att de undersökte Palworld och utredde påståenden om stulna tillgångar, men enligt en intervju hos Gamefile har varken The Pokémon Company eller Nintendo vidtagit några rättsliga åtgärder. Palworld-skaparen Takuro Mizobe förklartar:

"Nintendo and the Pokémon Company didn’t say anything to us."

Även om vissa av Palworlds varelser onekligen påminner om Pokémon, verkar det alltså som att all design ändå är tillräckligt olika för att inte motivera rättsliga åtgärder. Då ska man minnas att Nintendo och The Pokémon Company är kända för att ta fram hårdhandskarna direkt kring sådant här – så uppenbarligen bedöms det inte vara ett plagiat ens av Pokémon-skaparna.

<bild>Imorgon släpps Sakurajima Update till Palworld.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *