Om du inte sovit under en sten senaste halvåret, så har du säkert anat att något inte står rätt till med Sonys satsning på virtual reality.

Trots att PSVR2 släpptes så sent som förra året, verkar Sony helt ointresserade av att släppa spel till den samtidigt som försäljningssiffrorna är svaga, samt att VR-fokuserade London Studio nyligen lades ned och tidigare i år kom även rapporter om att produktionen pausats. Ett annat tecken är att det nyligen bekräftades att Sony släpper en adapter som gör det möjligt att använda PSVR2 till PC, vilket många tolkade som att Sony hoppas att det är så användarna ska få valuta för pengarna I framtiden.

Nu rapporterar androidcentral.com att Sony dragit ner på resurserna för hela virtual reality-divisionen, och att de bara har två spel under utveckling. Sony själva har dock inte kommenterat uppgifterna, som dock inte alls verkar osannolika med tanke på hur företaget hittills agerat.

För närvarande kostar PSVR2 £509.99 / €603.25 på Amazon, så det är en ganska betydande investering som riskerar att rinna ut i sanden om Sony tappar intresset. Hade du köpt ett headset själv i dagsläget eller satsat på ett alternativ som Oculus istället?

<bild>En mycket osäker framtid väntar bara ett år efter premiären.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *