När Microsoft meddelade att 1900 personer från deras speldivision, främst Activision Blizzard, skulle förlora sina jobb, var Toys for Bob ({Skylanders}, {Crash Bandicoot: Nsane Trilogy}) bland de som drabbades hårdast. Det fanns till och med rykten som hävdade att studion skulle läggas ner för gott efter att de stängt sitt kontor.

Lyckligtvis blev det inte så och nu har Crash/Spyro-Youtubaren Canadian Guy Eh berättat mer om Toys for Bobs öde. Det visar sig att de krympte ganska mycket och gick från 86 till 50 personer. Att de stängde kontoret var planenligt eftersom hyreskontraktet för en gammal hangar på ett flygfält löpte ut, vilket var alldeles för stort för dem, och de ville istället ha en fjärrlösning. Det hävdas också att studion har projekt på gång och att de kan komma att växa till sig igen eftersom "Microsoft is dedicated to Toys for Bob and their IP, so don’t worry".

Även om detta inte är bekräftad information anses Canadian Guy Eh vara en seriös kanal, och förhoppningsvis innebär detta att vi kommer få se fler färgglada äventyr från Toys for Bob i framtiden. Får vi föreslå att de tar en titt på en viss björn- och fågelduo som spelarna ofta frågar efter, nu när de är en del av Microsoft…?

<social>https://www.youtube.com/watch?v=6EBwKp7svng</social>
<bild>Toys for Bob finns kvar och fortsätter utveckla spel.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar