Igår rapporterade vi om ryktet från Youtubaren Moore’s Law Is Dead, som hävdade att Sony för närvarande planerar att släppa en ny handhållen enhet. Även om detta verkar ganska rimligt med tanke på populariteten för Switch och Steam Deck, är källan känd för att inte alltid ha på fötterna.

Men det verkar som om fler stora företag är intresserade av att släppa en handhållen spelenhet, där Microsoft är ett av dem. För två decennier sedan ryktades det ofta om en så kallad Xboy, som uppenbarligen aldrig blev av, men nu tycks Microsoft vara intresserade igen. Det skulle vara rimligt av samma skäl som Sonys, men det har också lanserats och utannonserats flera portabla PC-spelenheter nyligen, och som tillverkare av Windows samt ägare av Xbox-ekosystemet verkar det förmodligen intressant ur ett affärsmässigt perspektiv.

När journalisten Tom Henderson skrev på X att han slår vad om att "Xbox is looking into it, too", svarade den pålitlige redaktören för Windows Central, Jez Corden: "They are". I en separat diskussion tillade Corden senare också att "Xbox literally greenlit several new hardware projects in the past couple of weeks", vilket potentiellt skulle kunna vara relaterat till en portabel Xbox.

Skulle du vara intresserad av en bärbar Xbox från Microsoft som kör Windows, förmodligen med fokus på Game Pass och Xbox Store-titlar?

<social>https://twitter.com/JezCorden/status/1753112588966375480</social>
<bild>Bild: Logitech G Cloud</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar