Xbox Series S/X tycks ha peakat och dalar friskt i försäljning medan Microsoft är otydliga om sin framtida strategi, och även Sony sade nyligen att "As we enter the second half of the console cycle, we expect the number of new PS5 units sold to gradually decline".

Kort sagt är vi efter tre och ett halvt år i denna generation nu på den andra planhalvan. Därmed kan man misstänka att det just nu arbetas febrilt på den nästkommande konsolen från både Microsoft och Sony, men mycket tyder på att de båda väljer en lite annorlunda strategi.

För medan otaliga rykten från bra källor säger att Sony arbetar på en Playstation 5 Pro som ska släppas sent i år eller tidigt nästa, snackade Microsoft i februari istället om nästa generation då de utlovar "the largest technical leap you will have ever seen in a hardware generation". Men när drar denna igång då?

Enligt Microsofts dunderläcka från förra året övervägde både sistnämnda och Sony att släppa nya konsoler först år 2028. Men uppgifterna var inte helt pinfärska, och sedan dess har Microsoft köpt Activision Blizzard och misslyckats med att få fart på Xbox Series S/X-försäljningen, där en åtminstone hyggligt ansedd insider påstår sig ha hört att nästa Xbox kommer år 2026. Och med tanke på att det inte verkar komma en mer kraftfull Xbox Series X, så ökar chanserna för att detta faktiskt är korrekt.

Och nu stämmer även pålitliga Insider Gaming in i kören, och citerar en datagrävare specialiserad på Call of Duty som säger sig ha fått trovärdiga bevis på att nästa Xbox lanseras 2026. Och inte nog med det, den tycks släppas tillsammans med det årets Call of Duty.

Man kan misstänka att extra mycket resurser gått åt till just det spelet isåfall, och att släppa kraftfull hårdvara samtidigt för att kunna erbjuda den absolut bästa versionen av spelet är såklart väldigt tungt (Call of Duty-fansen är många), och eftersom det ingår med Game Pass behöver folk inte ens köpa spelet för att få spela.

Detta är givetvis helt overifierade uppgifter så ta det med en välbehövlig dos salt, men det känns inte som en helt orimlig strategi, eller vad säger du själv?

<social>https://x.com/TheGhostOfHope/status/1791524663807328666</social>

<bild>Startar nästa generation för Xbox år 2026?</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *