Nintendos VD Shuntaro Furukawa meddelade nyligen att efterföljaren till Switch ska visas upp under det här räkenskapsåret, som slutar i mars 2025. Alla hoppas såklart att lanseringsdatumet inte ligger alltför långt bort, och nu när ridån gått upp har specialistforumen börjat dra i trådarna och analysera rörelserna hos de företag som levererar komponenter till fabriker för att ta reda på vad som finns under motorhuven på Switch 2.

Flera användare på Famiboards har lagt upp en lista med komponenter som ger oss en uppfattning om den kommande konsolens kraft och dimensioner. Det talas bland annat om ett skyddande konsolskal som mäter 206 x 115 x 14 mm för HGU1100-modellen samt om en fläkt till den nya 120 x 80 mm dockningsmodellen HGU1130-3Q.

Men det är ju extrena detaljer, och internt verkar det som att Switch 2 har 256 GB lagringsutrymme (ROM) och 12 GB RAM, fördelat på två 6 GB 7500 MT/s LPDDR5-moduler.

Självklart är dessa specifikationer inte officiella ännu, men de passar in i alla tidigare rykten om komponenter och förväntad kraft för efterträdarens hårdvara, vilket vi hört från flera bra källor senaste året.

<bild>Inofficiella bilder från Famiboards.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *