Ett av de mest efterfrågade spelen under det senaste decenniet har varit ett nytt Banjo-Kazooie. Trots att Microsoft vid flera tillfällen visat att de inte glömt bort denna underbara duo (inte minst med gästspelet i Smash Bros), har ingenting blivit av. I december gav Xbox-chefen Phil Spencer dock fansen lite hopp när han utbrast: "Banjo fans, I hear you."

Den ganska kända och ofta pålitliga insidern NateTheHate gav de väntande fansen ännu mer hopp, när han förra månaden sade att ett Banjo-Kaazoie-spel fått grönt ljus hos Microsoft redan 2022, dock utan att avslöja vilken studio som skapar det. Nu har dock NateTheHate till viss del backat från vad han sade, och skriver på Resetera att det fortfarande kommer, men att det omarbetas och har försenats något:

"Last I heard it was being reworked from its original vision & scope, so it’s going to be a bit. Honestly, spoke on it too soon."

Vi tvivlar på att Rare är inblandade i det här spelet eftersom de fortfarande arbetar med {Sea of Thieves} – som snart släpps till Playstation och Switch – och det kommande {Everwild}. En kvalificerad gissning är att Microsoft samarbetar med Playtonic Games, som till stor del består av de ursprungliga Banjo-Kazooie-utvecklarna. De har tidigare utvecklat två {Yooka-Laylee}-titlar, som ofta anses vara andliga uppföljare till {Banjo-Kazooie}, men misstänkt nog har de inte gjort något nytt spel sedan 2019, så de har något på gång.

Hur intresserad är du av mer Banjo-Kazooie?

<bild>En dunderduo åtminstone vi har saknat.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *