Under ett par månaders tid har det funnits flera indikationer på att Microsoft är på väg att skaka om sin strategi för Xbox framöver. Detta inkluderar insiders som hävdat att {Hi-Fi Rush} och {Sea of Thieves} skulle komma till Playstation 5 och/eller Switch, men även Xbox CFO Tim Stuart som i november sade att vi kunde förvänta oss Microsoft-spel på "varje skärm som kan spela spel".

Det verkar som de menar allvar. Flera insiders hävdar nu att vi kan förvänta oss att Microsoft verkligen satsar allt på sina multiformatlanseringar, och användaren Idle Sloth skriver (i ett nu raderat X-inlägg) att vi kan förvänta oss att Xbox-teamet kommunicerar sin strategi för framtiden i slutet av februari/början av mars. Några av de titlar som förväntas vara en del av detta är {Starfield}, som släpptes i september, men även Bethesdas kommande spel som {Indiana Jones and the Great Circle} och nästa id Software-titel, vilket tros vara ett nytt {Doom}.

Om detta innebär att alla spel blir multiformat från och med nu, eller om det är ett urval alternativt någon annan typ av plan återstår att se, men det brukar inte vara någon rök utan eld – och det har varit en hel del rök senaste tiden. Vi är även intresserade av att se hur Xbox-konsoler och Game Pass passar in i allt detta (eftersom Game Pass förmodligen inte kommer tillåtas till varken Playstation 5 eller Switch).

<social>https://twitter.com/Zuby_Tech/status/1753443536102441025</social>
<bild>På väg till Playstation 5?</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar